My CMS

Nieuws

Bitcoin Foundation update

Gavin Andresen heeft gisteren op het “Bitcoin Foundation” blog een update gepost met de laatste stand van zaken rond de officiële Bitcoin client.

De update gaat in op het bereiken van de ‘soft limit’ van de blok grootte eerder deze week. De standaard instelling voor Bitcoind is dat een blok niet groter kan zijn dan 256kb vanwege de grote hoeveelheden transacties werd deze limiet echter bereikt waardoor het aantal onbevestigde transacties snel hoog op liep. Dit had als gevolg dat transacties soms wel drie uur vertraagd werden, zelfs wanneer er wel een ‘fee’ werd betaald. Gavin verteld dat hij een aantal grote ‘pools’ een mail heeft gestuurd waarin hij uitlegt wat deze kunnen doen om de ‘soft limit’ te verhogen en wat de consequenties hiervan kunnen zijn. Ook gaat hij even kort in over de discussie die momenteel gaande is over de ‘hard limit’ van 1MB en wat te doen zodra deze bereikt lijkt te gaan worden.

Hij verteld verder dat één van de foundation leden begonnen is met het redesign van de Bitcoin site en spoort andere mensen aan zich ook in te zetten als ze iets willen veranderen aan de Bitcoin infrastructuur.