My CMS

Nieuws

De nasleep van de hard fork: Plan van aanpak

Sinds de hard-fork van vorige week zijn de Bitcoin developers hard aan het werk geweest om een nieuwe versie van de officiële client uit te brengen om te zorgen dat hetzelfde probleem niet nog een keer voorkomt.

Op 18 maart zal Bitcoin 0.8.1 uitgebracht worden. Deze versie bevat code die backwards compatible is met de oudere versies van de officiële client maar deze backwards compatibility heeft een tijdslimiet. Op 15 mei (2 maanden na de release van 0.8.1) zal de code niet meer werken en als er op dat moment nog installaties van 0.7.x aan het minen zijn zal er wederom een hard fork ontstaan. De verwachting is dat dit echter niet zal gebeuren omdat er niet een legitieme reden is om niet de upgraden naar 0.8.1 en de mensen die wel achter blijven zullen hoogst waarschijnlijk in zo’n minderheid zijn dat het geen direct effect zal hebben op het netwerk.

Je kan meer lezen op de officiële Bitcoin site.