My CMS

Nieuws

Bitcoin breekt de 40 USD grens

Een maand geleden, begin Februari, stond de Bitcoin nog op 20 USD. Toen was er al sprake dat het einde van de rally in zicht zou zijn, niets bleek echter minder waar. Inmiddels zitten we op 40 USD en vragen we ons af wanneer de uitgebleven correctie komt.

Bitcoin is de afgelopen weken erg positief in het nieuws geweest. Reddit accepteert Bitcoin in ruil voor hun betaalde ‘Reddit Gold-abonnementen’, Kim Dotcom schaarde zich achter Bitcoin voor zijn nieuwe hostingdienst ‘Mega‘ en vandaag bereikte het nieuws ons dat een van de grootste Amerikaanse hosters, ‘namecheap.com‘, ook Bitcoin accepteert.

Toch kunnen deze zaken samen de enorme vraag niet verklaren. Het feit blijft dat niemand Bitcoin nodig heeft. Er zijn weinig bedrijven die exclusief Bitcoin accepteren, op een paar louche zaken na. Het meest waarschijnlijke is dan ook dat er een heleboel nieuwe spelers instappen en graag wat Bitcoin lang willen vasthouden om deze in de toekomst met winst te verkopen. Ik verwacht dat er een correctie terug onder de dertig zal zijn. Maar alleen de tijd zal bewijzen of dit inderdaad het geval is.