My CMS

Diensten

Review: Bitspend.net

Als Bitcoin evangelist is de vraag die ik het meest krijg “Wat kan ik kopen met die bitcoins dan?”. Twee weken geleden is er een service gelanceerd die het mogelijk maakt om die vraag eindelijk te beantwoorden met een volmondig: “Alles!”.

Op tien maart jongstleden is bitspend.net officieel online gekomen. Het idee achter bitspend is vrij simple. Je plaatst een order op de website met een link naar het item dat je wilt hebben. Zij sturen je een factuur-link op met de prijs voor het item aan de hand van de huidige MtGox average. Jij betaald hen de aankoop prijs, plus een variable fee, en zij sturen het item naar je op.

Ik wilde wel eens weten hoe dat in de praktijk allemaal werkte en besliste de service eens uit te testen.

Afgelopen week is de laatste telg uit de Starcraft serie uitgekomen; Heart of the Swarm. Het leek mij een leuke test om deze te proberen te kopen via bitspend. Het was goedkoop genoeg om het risico te dragen en het feit dat het een digitaal product was, je koopt alleen een code, leek mij ook makkelijk omdat het niet fysiek verscheept hoeft te worden.

Woensdag om twee uur ’s middags plaatste ik mijn order via de bitspend site. Je vult hiervoor je persoonlijk gegevens en de link naar het item dat je wilt hebben in. Twee minuten later ontving ik een email van support dat ze aan het proberen waren mijn order te plaatsen maar dat de site in kwestie weigerde deze te accepteren omdat ze een Europese versie van het spel wilde kopen met een Amerikaans adres. Ze vertelde me dat ze contact hadden opgenomen met de support van de site die ik had aangegeven en als dat niet zo lukken ze het via een VPN als nog voor me zouden kopen.

Bitspend support reageerde vrij rap en na wat mails heen en weer werd mij belooft dat ik mijn bestelling vandaag nog zou hebben.

“I personally guarantee you that you will not go the day without getting it!”

Dit bleek niet helemaal uit te komen..

Een dag later kreeg ik wederom een mail van Bitspend. De shop in kwestie wilde het order niet doorvoeren maar ze hadden iemand opdracht gegeven om op zoek te gaan naar het spel om deze ergens anders als nog te kopen. Ze vertelde me dat normaal elke order binnen tien minuten geregeld is en dat ze het erg vervelend vonden dat dat bij dit order nog niet gelukt was. Als compensatie zouden ze mijn fee voor dit order achterwegen laten.

Aangezien ik aan het eind van de dag nog niets gehoord had heb ik ze zelf nog maar een alternatieve webshop gemailed in de hoop dat dit de boel wat zou versnellen. Aangezien de volgende dag nog steeds geen reply had gekregen heb ik nog een keer een mailtje gestuurd die twee minuten later beantwoord werd met het goede nieuws dat mijn order in de rij stond om verwerkt te worden.

Een uur later ontving ik de factuur en kon ik betalen. De belofte om de fee achter wegen te laten was helaas niet gehonoreerd maar omdat het maar om twee dollar ging kon ik daar niet van wakker liggen. Om vier uur ’s nachts kwam de bestelling door en kon ik mijn spel installeren.

Uiteindelijk duurde de bestelling in totaal drie dagen en werden de meeste beloftes niet nagekomen. Toch ben ik blij met de service die ze verlenen. Het feit dat ze over bijna elke stap communiceren maakt een hoop goed. Daarbij had ik geen haast met mijn aankoop.

Ondertussen is de nieuwe site online met het nieuwe orderprocess die de betaling en levering hopelijk nog iets gestroomlijnder maakt.