My CMS

Wat is Bitcoin?

Bitcoin in één zin
Bitcoin is een gedecentraliseerde open-source internet valuta die de kracht van het internet gebruikt om betalingen zonder grenzen mogelijk te maken.

Waarom is Bitcoin belangrijk?
Het is de eerste keer in het bestaan van onze samenleving dat er een valuta is die niet beheerst wordt door een organisatie of overheid. Het is een open source project, dat al door meer dan 100.000 mensen over de hele wereld gebruikt wordt.
Iedere dag worden er duizenden transacties gedaan zonder tussenkomst van banken, creditcard-bedrijven of andere instellingen. Het maakt niet uit of ik iemand in Mexico, of iemand in Nederland wil betalen, grenzen bestaan niet meer.

Bitcoin is geheel gedecentraliseerd opgebouwd. Het hele netwerk bestaat uit andere Bitcoin-gebruikers, zodat er geen tussenkomst van een bank nodig is. Deze decentralisatie is het grondbeginsel voor de veiligheid en vrijheid van Bitcoin.

Dankzij email kunnen we elkaar gratis over de hele wereld brieven versturen. Dankzij Skype kunnen we overal gratis heen bellen. Bitcoin zorgt ervoor dat we over de hele wereld betalingen kunnen doen zonder tussenpersoon.

Wat is Bitcoin Nederland?
BCN is een groep mensen uit verschillende branches met een passie voor Bitcoin. We willen graag onze gezamenlijke kennis gebruiken om Bitcoin op een positieve en verantwoordelijke manier in Nederland op de kaart te zetten.

De voordelen van Bitcoin op een rijtje?

  • Transacties over de hele wereld binnen een enkele seconden.
  • Lage transactiekosten; op dit moment rond de 2 cent.
  • Mogelijk om anoniem betalingen te doen.
  • Open source.
  • Decentraal.